Premiär!

2019 börjar redan på lördag! Jo, det är sant! Lördagen den 10’e November startar Randonneuråret 2019 med en härlig runda i uppländsk landsbygd. Anmälan är öppen!

novemberbrevet

PS Randonnéeåret startar 1 november
Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Premiär!

Häng med på Cykelresa till Högbo bruk 22-23 september 2018

Förra året vid den här tiden cyklade vi från Bålsta till Högbo Bruk längs slingrande vägar. DSC_0020I Gysinge stannade vi och fikade vid forsen åt lite lunch och kaffe. Vi diskuterade minnen, berättade om våra drömmar och njöt av solen och det härliga vädret. Det är något visst med luften på hösten. Vi lyckades hålla samman skaran till det återstod en sisådär 1 km då några valde att lägga in spurten. Väl framme i Högbobruk möttes vi av Afternoon Tea med mängder av godsaker. Sedan spaa vi lite och därefter trerätter middag. Dagen efter cyklade vi med ett stort leende åter till Bålsta.

IMG_0205

Följebilen bjöd på fika på vägen. Där och då så insåg vi vilken toppenhelg vi hade fått vara med om och bestämde oss för att detta måste vi göra till en tradition.

Visst hänger du med? Det kostar 2300:-/person,och då ingår afternoon tea, spa, en fantastisk trerättersmiddag, del i dubbelrum och en underbar frukost. Ingår gör även transport av väska och följebilsfika på vägen.

Anmäl dig här: https://goo.gl/forms/T0sYhUln1zEaxb6u2

Anmälan är bindande och info kring betalning kommer i bekräftelsemailet.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Häng med på Cykelresa till Högbo bruk 22-23 september 2018

Pilgrimbrevet pågår nu!

I lördags 07:00 gick starten för vår storsatsning, Pilgrimbrevet Uppsala-Trondheim-Uppsala och så här långt känns det fantastiskt! Underbara funktionärer och fantastiska cyklister! Några bilder från utvägen till Trondheim kommer här.

0 Kansliet Kansliet redo att ta emot cyklister för registrering på fredagskvällen

1 StartStartskottet ska snart gå…

5 Älvdalen
Mekning i Älvdalen

2 SärnaFrukost i Särna

3 HögvålenVätskedepå förbereds på Sveriges högst belägna landsväg.

4 TänndalenLugnet före stormen. Funktionärerna är redo att ta emot cyklister i Tänndalen.

6 Röros kontroll Glada gutter och piger i Röros

7 TrondheimHalvvägs! Nidarosdomen i Trondheim.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Pilgrimbrevet pågår nu!

Anmälan till Uppsala – Trondheim – Uppsala öppnar 15 mars

intro-stadjan

Följ med på ett cykeläventyr genom nordisk högsommar 21-25 juli: Uppsala – Trondheim – Uppsala går liksom pilgrimsleden mellan Uppsala och Nidarosdomen i Trondheim.

Turen på 1500 km är sanktionerad som brevet av Randonneurs Mondiaux, och kan användas för tidig registrering till Paris-Brest-Paris. För deltagare finns bemannade kontroller med övernattning både i storsal och på vandrarhem, online-spårning och möjlighet att skicka dropbag. Rutten går över Dalarna, fjällvärden via Funäsdalen och Røros i Norge.

Anmälan öppnar 15 mars 2018 kl 00:00. Kvalifikation består av en randonné på minst 400 km eller motsvarande. Läs mer på https://pilgrimbrevet.se/

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Anmälan till Uppsala – Trondheim – Uppsala öppnar 15 mars

The Randonneur Stockholm Calendar Challenge

Som en del kanske har lagt märke till så har Randonneur Stockholm ett brevetlopp varje månad så länge som Mondiaux-året varar, det vill säga till och med oktober. Vi har ambitionen att det även kommer att ges lopp även i november och december. Så är du en kalenderpojke eller -flicka så här finns en utmaning. Man behöver inte köra alla brevetloppen i Randonneur Stockholms regi. Men man behöver köra ett varje månad. Det Randonneur Stockholm har sett till är att det finns minst ett lopp varje månad. Lite oklart vad, förutom äran, man får om man lyckas. Men såsom de flesta utmaningar så brukar reglerna skrivas av de hjältar som antar utmaningarna.

Missade man starten i Januari så finns det möjlighet att haka på nu. Underskriven tillexempel, som var tvungen att bryta halvvägs på Ötzin p.g.a. dålig träning och förkylning har ambitionen att haka på i februari. Somliga anser sålunda att alla loppen inte måste vara under ett kalenderår men framtiden får utvisa vad som är en riktig ” Randonneur Stockholm Calendar Challenge”. Behöver de ens vara i följd?kalenderflicka

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för The Randonneur Stockholm Calendar Challenge

Det är nära nu!

Nu faller bitarna på plats för Uppsala-Trondheim-Uppsala. Arbetsgruppen träffades ikväll och beslutade det som behöver vara klart till anmälningen öppnar. Mer information kommer 1/2 och vi planerar att öppna för anmälningar 15/2. Det kommer att bli ett kanonlopp!

arbetsgruppen

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Det är nära nu!

Möt våren i Skåne 28/4-1/5!

Nu kan man anmäla sig till vårens höjdpunkt! Randonneur Stockholm anordnar ett cykelläger i Skåneläger i samarbete med Randonneur i Väst.

Slutlig anmälan senast 2/4. Först till kvarn gäller.

Läs mer information i inbjudan.

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

En del av er har kanske lagt märke att Södertälje inte har någon 30 mila i år. Varför gör de på detta sätt? Lugn, bara lugn! Det blir en högklassig 30 mila brevet söder om Stockholm även i år där man kan få sitt brevetkort i handen från Åsa. Jag och Åsa har i flera år mött våren i Skåne. Jag tror att de vackraste vårminnen vi har är ifrån dessa tillfällen. Att få cykla i upp för en ås följandes en ringlande vårbäck i en bokskog där löven precis håller på att spricka ut med vitsippor mellan träden och lukten av den späda ramslöken i dikeskanten är nog så bra det kan bli. Vi har därför bestämt att samarrangera ett cykelläger med Randonneur i Väst i år under valborgshelgen 28/4-1/5.

Rekommenderat är att anlända på fredagskvällen dvs 27/4. Vi bor på det vackra och anrika Spångens Gästgiveri i Ljungbyhed. Gemensam frukost och middag ingår samt och någon form av samkväm på kvällarna. Tidigare år har det t.ex. pratats ”Le Grimpeur de France”, ”Hur får man till en lyckad bikefit” och ”Hur är det att cykelsemestra i Thailand”. Det arrangeras tvenne brevetlopp varav pärlan är 30 mila på valborgsmässoafton där man kryssar mellan valborgsmässoeldar de sista 10 milen. 20 mila brukar inte heller att gå av för hackor. Det är ett lopp där vi får njuta av de bästa vägar Skåne kan erbjuda. BeGe, som är vår medarrangör från Randonneur i Väst, är född och uppväxt i trakten och känner till historien, berättelserna, vägarna, slotten, byarna och människorna bakom. Han är vår ciceron och inspiratör på denna resa. Skåne skiljer sig lite emot övriga Sverige med ett stort antal asfalterade småvägar och många små pittoreska byar. Detta möjliggör cykling på vägar utan trafik till byar med mysiga fik.

 Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!!


Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!! (Här intas lunch på Spångens Gästgiveri)

Det brukas bl.a. bjudas på en tur mellan slotten i Skåne (och de är många och fina) med fika och lunch och besök vid dessa men även andra lokala begivenheter.

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Jag och Åsa har ambitionen att tillföra flärd, njutning och den förkärlek vi har för fina vägar till detta läger. Har du idéer av vad du skulle vilja ha för att göra din upplevelse till total så hör av dig till oss. Har man inte mött våren i en skirande bokskog tidigare längs underbara småvägar så rekommenderas denna resa skarpt och har man det så är detta ett ypperligt tillfälle till njutning! Detta är även ett tillfälle att få träffa andra randonneurer. Det brukar förutom jag och Åsa vara Göteborgare, Trollhättingar och på grund av läget även Skåningar och Danskar.

/ Henrik, Ordförande Randonneur Stockholm

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Möt våren i Skåne 28/4-1/5!

Inled 2018 med ett äventyr

Den 6:e januari är det ÄNTLIGEN dags för ett ordentligt Randonneurlopp igen. Återstår att se om det blir lika äventyrligt som i fjol…

 

Start: kl 08.00, uthämtning av startkort ca 07.30

Plats: Welcome Hotel Barkarby och slutstämpling vid Lilla Barkarby.

Mer information om loppet 

Anmälan senast 4/1 

Välkomna!

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Inled 2018 med ett äventyr

Cykelresa till Högbo bruk

Boka helgen den 16-17 september 2017 i kalendern! Då är planen att vi gör vi vår årliga cykelresa. Denna gång går färden till Högbo Bruk utanför Sandviken. Startplats blir mest troligt i Barkarby och det är lite drygt 19 mil cykling upp till Högbo beroende på vilka vägar vi väljer.
flygbild_herrgardar
På hotellet är 10 st dubbelrum bokade. Kostnad är 2000 kr per person. I detta pris ingår eftermiddagskaffe när vi kommer upp och efter det tillgång till en spaanläggning för att fräscha upp oss inför kvällen. Ingår gör också en trerättersmiddag på kvällen och en stor frukostbuffé på morgonen efter. Det kommer finnas rum för säker förvaring av våra cyklar under natten. Det som tillkommer är kostnad för dryck under middagen. Vi planerar att ha en transport av väskor upp för den som vill kunna byta om till något mer passande för en middag och ej får plats med detta i cykelväskan. Först till kvarn gäller. Blir vi snabbt fler än 20 st försöker vi få loss fler rum på hotellet. Mer information och anmälan kommer inom kort!
/Styrelsen
Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Cykelresa till Högbo bruk

Audaxgrupp – Täby 200

Vi har glädjen att meddela att Daniel Säfström kommer att ta på sig sin nya kaptenströja och ännu en gång leda en audaxgrupp under Täbys 20-milare den 1/4. Det kommer att bli ett lugnt och trivsamt tempo mellan 22-24 km/h i snitt. PErfekt tillfälle för er som känner er lite osäkra på randonné eller enbart vill njuta av trevligt sällskap under färden! Vill ni veta mer om audax så hittar ni mer info här: http://www.audax.se/

Daniel Säfström

Ni som är intresserade av att följa med den gruppen meddelar detta vid starten så kommer Daniel att styra upp det hela.

Posted in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Audaxgrupp – Täby 200