The Randonneur Stockholm Calendar Challenge

Som en del kanske har lagt märke till så har Randonneur Stockholm ett brevetlopp varje månad så länge som Mondiaux-året varar, det vill säga till och med oktober. Vi har ambitionen att det även kommer att ges lopp även i november och december. Så är du en kalenderpojke eller -flicka så här finns en utmaning. Man behöver inte köra alla brevetloppen i Randonneur Stockholms regi. Men man behöver köra ett varje månad. Det Randonneur Stockholm har sett till är att det finns minst ett lopp varje månad. Lite oklart vad, förutom äran, man får om man lyckas. Men såsom de flesta utmaningar så brukar reglerna skrivas av de hjältar som antar utmaningarna.

Missade man starten i Januari så finns det möjlighet att haka på nu. Underskriven tillexempel, som var tvungen att bryta halvvägs på Ötzin p.g.a. dålig träning och förkylning har ambitionen att haka på i februari. Somliga anser sålunda att alla loppen inte måste vara under ett kalenderår men framtiden får utvisa vad som är en riktig ” Randonneur Stockholm Calendar Challenge”. Behöver de ens vara i följd?kalenderflicka

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Det är nära nu!

Nu faller bitarna på plats för Uppsala-Trondheim-Uppsala. Arbetsgruppen träffades ikväll och beslutade det som behöver vara klart till anmälningen öppnar. Mer information kommer 1/2 och vi planerar att öppna för anmälningar 15/2. Det kommer att bli ett kanonlopp!

arbetsgruppen

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Möt våren i Hörby 28/4-1/5!

En del av er har kanske lagt märke att Södertälje inte har någon 30 mila i år. Varför gör de på detta sätt? Lugn, bara lugn! Det blir en högklassig 30 mila brevet söder om Stockholm även i år där man kan få sitt brevetkort i handen från Åsa. Jag och Åsa har i flera år mött våren i Hörby. Jag tror att de vackraste vårminnen vi har är ifrån dessa tillfällen. Att få cykla i upp för en ås följandes en ringlande vårbäck i en bokskog där löven precis håller på att spricka ut med vitsippor mellan träden och lukten av den späda ramslöken i dikeskanten är nog så bra det kan bli. Vi har därför bestämt att samarrangera ett cykelläger med Randonneur i Väst i år under valborgshelgen 28/4-1/5.

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

Rekommenderat är att anlända på fredagskvällen dvs 27/4. Vi bor på vandrarhem i Hörby. Gemensam frukost och middag ingår samt och någon form av samkväm på kvällarna. Tidigare år har det t.ex. pratats ”Le Grimpeur de France”, ”Hur får man till en lyckad bikefit” och ”Hur är det att cykelsemestra i Thailand”. Det arrangeras tvenne brevetlopp varav pärlan är 30 mila på valborgsmässoafton där man kryssar mellan valborgsmässoeldar de sista 10 milen. 20 mila brukar inte heller att gå av för hackor. Det är ett lopp där vi får njuta av de bästa vägar Skåne kan erbjuda. BeGe, som är vår medarrangör från Randonneur i Väst, är född och uppväxt i trakten och känner till historien, berättelserna, vägarna, slotten, byarna och människorna bakom. Han är vår ciceron och inspiratör på denna resa. Skåne skiljer sig lite emot övriga Sverige med ett stort antal asfalterade småvägar och många små pittoreska byar. Detta möjliggör cykling på vägar utan trafik till byar med mysiga fik.

 Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!!


Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!!

Det brukas bl.a. bjudas på en tur mellan slotten i Skåne (och de är många och fina) med fika och lunch och besök vid dessa men även andra lokala begivenheter.

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Jag och Åsa har ambitionen att tillföra flärd, njutning och den förkärlek vi har för fina vägar till detta läger. Har du idéer av vad du skulle vilja ha för att göra din upplevelse till total så hör av dig till oss. Detta är ett ”save the date” meddelande men då vi är intresserade av hur många bäddar vi skall boka så anmäl gärna intresse! Har man inte mött våren i en skirande bokskog tidigare längs underbara småvägar så rekommenderas denna resa skarpt och har man det så är detta ett ypperligt tillfälle till njutning! Detta är även ett tillfälle att få träffa andra randonneurer. Det brukar förutom jag och Åsa vara Göteborgare, Trollhättingar och på grund av läget även Skåningar och Danskar. / Henrik, Ordförande Randonneur Stockholm

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Inled 2018 med ett äventyr

Den 6:e januari är det ÄNTLIGEN dags för ett ordentligt Randonneurlopp igen. Återstår att se om det blir lika äventyrligt som i fjol…

 

Start: kl 08.00, uthämtning av startkort ca 07.30

Plats: Welcome Hotel Barkarby och slutstämpling vid Lilla Barkarby.

Mer information om loppet 

Anmälan senast 4/1 

Välkomna!

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Cykelresa till Högbo bruk

Boka helgen den 16-17 september 2017 i kalendern! Då är planen att vi gör vi vår årliga cykelresa. Denna gång går färden till Högbo Bruk utanför Sandviken. Startplats blir mest troligt i Barkarby och det är lite drygt 19 mil cykling upp till Högbo beroende på vilka vägar vi väljer.
flygbild_herrgardar
På hotellet är 10 st dubbelrum bokade. Kostnad är 2000 kr per person. I detta pris ingår eftermiddagskaffe när vi kommer upp och efter det tillgång till en spaanläggning för att fräscha upp oss inför kvällen. Ingår gör också en trerättersmiddag på kvällen och en stor frukostbuffé på morgonen efter. Det kommer finnas rum för säker förvaring av våra cyklar under natten. Det som tillkommer är kostnad för dryck under middagen. Vi planerar att ha en transport av väskor upp för den som vill kunna byta om till något mer passande för en middag och ej får plats med detta i cykelväskan. Först till kvarn gäller. Blir vi snabbt fler än 20 st försöker vi få loss fler rum på hotellet. Mer information och anmälan kommer inom kort!
/Styrelsen
Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Audaxgrupp – Täby 200

Vi har glädjen att meddela att Daniel Säfström kommer att ta på sig sin nya kaptenströja och ännu en gång leda en audaxgrupp under Täbys 20-milare den 1/4. Det kommer att bli ett lugnt och trivsamt tempo mellan 22-24 km/h i snitt. PErfekt tillfälle för er som känner er lite osäkra på randonné eller enbart vill njuta av trevligt sällskap under färden! Vill ni veta mer om audax så hittar ni mer info här: http://www.audax.se/

Daniel Säfström

Ni som är intresserade av att följa med den gruppen meddelar detta vid starten så kommer Daniel att styra upp det hela.

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Välkommen till en kväll med Patrik Tegnér – handbyggda cyklar!

7338290642_d159477dfd_b

Kom och träffa Patrik Tegnér som har sedan 1989 tillverkat handbyggda cyklar. Patrik är en av få i Sverige som bygger cyklar helt skräddarsydda för ägare och ändamål. Ni kommer att få möjligheten att titta på lite olika cyklar och höra mer om själva hantverket. Ett perfekt tillfälle för dig som är intresserad av cyklar i allmänhet eller går i tankarna att en dag få möjligheten att äga en handbyggd cykel.

Besök Patriks sida: www.patriktegner.se

Mer info och anmälan: http://stockholm.randonneurs.se/wp/patrik-tegner-kvall/

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Välkommen till nybörjarträff!

Den 27/3-2017 kl 18.30-22.00 så kommer vi att hålla en nybörjarträff riktad till er som vill lära er mer om randonné och brevetlopp i allmänhet. Vi går igenom praktiska detaljer, navigering, regler och annat smått och gott. Det kommer med stor sannolikhet att finns några cyklar att kika på också! Det kommer att finnas möjlighet att ställa alla typer av frågor till våra mycket erfarna randonneurer! Vi har ett begränsat antal platser, först till kvarn.

FULLBOKAT!! ANMÄLAN STÄNGD!

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

Hallå i stugan!

img_3540

Kära cykelvänner! Säsongen börjar lida mot sitt slut (om den nu gör det). Som tur är så är det bara två månader innan den drar igång igen med Tour de Ötzi i början av januari! Vi har en brevet från Uppsala den 8:e oktober som vi ser fram emot och hoppas att många kör. Bra väder och medvind är beställt! Våra Uppsala arrangörer klurar just nu på lämplig bansträckning, det blir nog kanon, det brukar det bli!

I helgen kördes en 20 milare ”sportgrus” från Södertälje. En succé! Vi hoppas kunna klämma in den i kalendern även nästa år! Planering av aktiviteter och lopp för 2017 pågår för fullt. Kalendern kommer  som vanligt att bli fullpackad med många möjligheter till fin cykling under 2017! Riktigt roligt! Kalendern dyker upp på randonneurs.se så småningom och säkert en blänkare om detta på vår hemsida.

I övrigt har vi i styrelsen klurat på lite spännande aktiviteter framöver. Vår traditionsenliga höstmiddag kommer självklart arrangeras även i år. Planen är i slutet av november. Mer info kring denna kommer under oktober. Sedan har vi lite andra idéer som vi hoppas kunna realisera under 2017. Mer info om detta kommer på höstmiddagen och årsmötet! Stay tuned!

Om du sitter och ruvar på någon aktivitet som du skulle arrangera i klubbens regi så är du varmt välkommen att kontakta någon i styrelsen. Vill du på annat sätt arrangera dig i klubben så är det också välkommet!

//Styrelsen via Jensa

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd

20 milare ”Sportgrus”!

Välkommen till 20 mil allväg! 17/9 från Södertälje!

Det här är inte en rutt vald för att vara jobbig eller svårcyklad. Den kanske visar sig vara jobbig och svårcyklad (beroende på cykelval), bitvis, men framförallt är det en runda vald för att ge en vacker cykelupplevelse och en möjlighet att cykla på mindre vägar. Mer än hälften av sträckan har annat underlag än asfalt.

DSC_0006_2
Ruttmakarens favoritdel är biten till första stämplingen: Backen som utvecklar tvättbrädekaraktär halvvägs upp, förbindelsen mellan Hammersta och Bondekeby som man måste lita på att den leder fram! Huvudpersonerna här är de vackra skogssjöarna och vägarnas orakhet.

Det finns möjlighet att ta en bulle vid första stämplingen i Skeppsta. Annars passeras inga näringsställen förrän vid andra stämplingen i Kjula, där butik med pizzeria finnes. Grusvägarna på väg dit är rakare och snabbare och en blandning av vacker skog och kulturlandskap.

Efter stämplingen i Kjula kommer en bit asfalt innan vi dyker in i skogarna igen på väg söderut. I Åkers Bergslag kommer återigen ett parti med små skogssjöar. Återigen passeras inga näringsställen förrän nästa kontroll i Mölnbo. Även här agerar pizzerian även butik.

Från Mölnbo ger vi oss in på en avslutande bit vackra skogsvägar innan vi kommer till Järna och med gott humör kan avsluta skakfritt på asfalt tillbaks till Östertälje.

Avslutningsvis några ord om utrustning och förberedelser:
Rutten går utmärkt att cykla på racer med förhållandevis smala däck. Provcykling av delar av sträckan har gjorts på 26 mm däck. Förutom en viss skakighet var den största effekten att bromsgreppet i vissa nedförsbackar upplevdes som osäkert. För en trygg upplevelse, speciellt vid cykling i grupp, rekommenderas bredare däck.

Beroende på däcksval kan punkteringar förväntas i större mängd än motsvarande asfaltscykling skulle rendera.

En viss extra tidsåtgång kan också förväntas på denna runda jämfört med motsvarande på asfalt, vilket kan påverka valet av lampor i september månad.

Många av grusvägarna är mindre och kan verka helt otrafikerade, men nästan alla vägar är trafikerade, om än glest. Dock kan din egen bromssträcka för nödbromsningar vara försämrad på grund av underlaget. Använd sunt omdöme.

Anmäl er här!

GPS spår och lite annat hittar ni här!

Välkomna!

Posted in Uncategorized | Kommentering avstängd