Real brevet från Södertälje 23/4!

Real brevet – en flirt med ursprunget

real brevet

Brevet och GPS tycks idag gå hand i hand. Men det fanns en tid innan GPSen. Då läste man vägnötter. Kollade på kartor. Plastade vägnötter. Hade full koll framåt, om 1,8 km så skulle man svänga vänster in på en väg mot Fituna. Ojdå, vi måste nog ha kört fel någonstans. Undrar om detta kan vara in vänster på liten väg, skylt saknas eller är den för liten för detta? Istället för att slaviskt följa GPS:en så fick man tänka lite och bekanta sig med kartor och orter och på så sätt få en känsla för Sverige och den svenska geografin. Lite mera äventyr och lite mera känslor. För att bevara lite av denna kultur medan det fortfarande finns personer som kan läsa vägnötter och titta på en karta ges 30 mila Södertälje i år som en ”Real Brevet”. Det är en rykande färsk ny bana som ingen utan arrangören cyklat förut. Gillar du att tänka, klura och bejakar äventyret så är detta något för dig. Är du den typen som enkom vill cykla och ser det som jätteirriterande att inte veta när du skall svänga och behöver någon som säger till dig detta och livrädd för att behöva cykla några extra meter. Då är detta inte loppet för dig.

Vi kommer att maila ut vägnötter till de som anmält sig på torsdag kväll så man hinner plasta in sina nötter och snegla lite på kartan innan och fundera över var man vill fika och så. Men fram till dess så vill vi hålla banan hemlig så att det blir lite äventyr. Vill man ha riktigt kul så väntar man givetvis till på lördag och kollar först då på nötterna.

För en guide hur man läser vägnötter se FAQ:

Starttid: 07:00

Plats: Statoil Östertälje

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.