Möt våren i Skåne 28/4-1/5!

Nu kan man anmäla sig till vårens höjdpunkt! Randonneur Stockholm anordnar ett cykelläger i Skåneläger i samarbete med Randonneur i Väst.

Slutlig anmälan senast 2/4. Först till kvarn gäller.

Läs mer information i inbjudan.

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

Ås, Bokskog, vår, sol, lövsprickning, vitsippor kan det bli bättre?

En del av er har kanske lagt märke att Södertälje inte har någon 30 mila i år. Varför gör de på detta sätt? Lugn, bara lugn! Det blir en högklassig 30 mila brevet söder om Stockholm även i år där man kan få sitt brevetkort i handen från Åsa. Jag och Åsa har i flera år mött våren i Skåne. Jag tror att de vackraste vårminnen vi har är ifrån dessa tillfällen. Att få cykla i upp för en ås följandes en ringlande vårbäck i en bokskog där löven precis håller på att spricka ut med vitsippor mellan träden och lukten av den späda ramslöken i dikeskanten är nog så bra det kan bli. Vi har därför bestämt att samarrangera ett cykelläger med Randonneur i Väst i år under valborgshelgen 28/4-1/5.

Rekommenderat är att anlända på fredagskvällen dvs 27/4. Vi bor på det vackra och anrika Spångens Gästgiveri i Ljungbyhed. Gemensam frukost och middag ingår samt och någon form av samkväm på kvällarna. Tidigare år har det t.ex. pratats ”Le Grimpeur de France”, ”Hur får man till en lyckad bikefit” och ”Hur är det att cykelsemestra i Thailand”. Det arrangeras tvenne brevetlopp varav pärlan är 30 mila på valborgsmässoafton där man kryssar mellan valborgsmässoeldar de sista 10 milen. 20 mila brukar inte heller att gå av för hackor. Det är ett lopp där vi får njuta av de bästa vägar Skåne kan erbjuda. BeGe, som är vår medarrangör från Randonneur i Väst, är född och uppväxt i trakten och känner till historien, berättelserna, vägarna, slotten, byarna och människorna bakom. Han är vår ciceron och inspiratör på denna resa. Skåne skiljer sig lite emot övriga Sverige med ett stort antal asfalterade småvägar och många små pittoreska byar. Detta möjliggör cykling på vägar utan trafik till byar med mysiga fik.

 Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!!


Kalle på Spången. Vilken Kalle? Jo Kalle. Vilken Kalle? Jo Kalle!!! (Här intas lunch på Spångens Gästgiveri)

Det brukas bl.a. bjudas på en tur mellan slotten i Skåne (och de är många och fina) med fika och lunch och besök vid dessa men även andra lokala begivenheter.

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Sol, vår, vackra slott och en Bege i högform ”Här står vi och häckar i Häckeberga”

Jag och Åsa har ambitionen att tillföra flärd, njutning och den förkärlek vi har för fina vägar till detta läger. Har du idéer av vad du skulle vilja ha för att göra din upplevelse till total så hör av dig till oss. Har man inte mött våren i en skirande bokskog tidigare längs underbara småvägar så rekommenderas denna resa skarpt och har man det så är detta ett ypperligt tillfälle till njutning! Detta är även ett tillfälle att få träffa andra randonneurer. Det brukar förutom jag och Åsa vara Göteborgare, Trollhättingar och på grund av läget även Skåningar och Danskar.

/ Henrik, Ordförande Randonneur Stockholm

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.