Södertälje 200 km

Vi har flera 20-milare; ”Södertörns pärla” som vi kör på våren, ”Slottsrundan” som vi kör på sommaren som en trevlig fikatur och ”Sportgrus”, en runda med mycket grusvägar som vi kör på hösten. Start och mål är CircleK i Östertälje för alla rundor. Klicka på länkarna nedan för att ladda ner gps-filer och vägnoter.

 

Parkering och ta sig till start: Pendeltågstation Östertälje ligger 700 meter från CircleK Östertälje. Där finns även en stor pendelparkering där man kan parkera.

Södertörns pärla.

Slottsrundan.

Sportgrus

DSC_0006_2

Det här är inte en rutt vald för att vara jobbig eller svårcyklad. Den kanske visar sig vara jobbig och svårcyklad (beroende på cykelval), bitvis, men framförallt är det en runda vald för att ge en vacker cykelupplevelse och en möjlighet att cykla på mindre vägar. Mer än hälften av sträckan har annat underlag än asfalt.

Ruttmakarens favoritdel är biten till första stämplingen: Backen som utvecklar tvättbrädekaraktär halvvägs upp, förbindelsen mellan Hammersta och Bondekeby som man måste lita på att den leder fram! Huvudpersonerna här är de vackra skogssjöarna och vägarnas orakhet.

2019 uppdaterades kontrollerna för att förbättra möjligheterna till näringsintag för många deltagare. Första kontrollen är nu OKQ8 Nykvarn. Därefter passeras inga näringsställen förrän vid andra stämplingen i Kjula, där butik med pizzeria finnes. Grusvägarna på väg dit är rakare och snabbare och en blandning av vacker skog och kulturlandskap.

Efter stämplingen i Kjula kommer en bit asfalt innan vi dyker in i skogarna igen på väg söderut. I Åkers Bergslag kommer återigen ett parti med små skogssjöar. Återigen passeras inga näringsställen förrän nästa kontroll i Gnesta. Föreslagen kontroll är här CircleK, men det finns även andra ställen för den som så önskar.

Från Gnesta ger vi oss in på en avslutande bit vackra skogsvägar innan vi kommer till Järna och med gott humör kan avsluta skakfritt på asfalt tillbaks till Östertälje.

https://www.gpsies.com/map.do?fileId=kfpmkluzbqnproqp

One Response to Södertälje 200 km

  1. kg johansson says:

    hej.
    är det möjligt att efteranmäla sig på plats.
    Med vänlig hälsning/kg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *