200 km brevet Uppsala-Ängskär

Vår 20-milare till Norduppland går något olika sträckor på vinter, vår och höst. Startplats och tid på dagen är däremot alltid samma.

Startplats, OBS: Café Linné konstantina, Svartbäcksgatan 24. Se förstasidan
Tid: 09:00 uthämtning av startkort från 08:30
Avgift: 100 kr, 150 kr med medalj. Kontant eller swish 1232029999.

Uppsala-Skärplinge februari 2020

Brukscykling – Följ med på brukscykling – vi åker på små asfalterade vägar förbi vallonbruken i Norduppland. Rutten går förbi Stor- och Lillvreta på småvägar till Alunda, där det går att stämpla på konditoriet. Nästa stämpling i är Österbybruk med hembageri. Vi passerar Lövstabruk, och stämplar sen längst norrut i Skärplinge. Hemfärd över Örbyhus, där det går det att stämpla inne i samhället.

Karta och GPX-fil

GPX:
normal rutt

Uppsala-Ängskär oktober 2019

Bruk och hav – Följ med på cykeläventyr i Norduppland. Rutten går mot Vattholma bruk, och på slingrande små vägar till Österbybruk, där det går att stämpla på hembageriet – eller äta lunch på Gammeltammen på herrgården. Vi fortsätter längs en lugn del av väg 290 till Forsmarks bruk, och sen på asfalterad enskild väg till Ängskär vid kusten (möjlighet att bada för den som så önskar). Stämpling på ICA Kastbergs livs i Hållnäs, och sen hemåt via Örbyhus, där vi är välkomna att stämpla på resturang Erik XIV ute vid slottet.

Vi åker mest på asfalterade småvägar. Enda större vägarna är 290 Uppsala-Vattholma (cykelväg finns delvis), en kort bit väg 76 och 7 km på gamla E4 Lövstalöt-Uppsala. 9 km av sträckan Kölinge-Ramhäll går på en fin grusväg (se bild nedan), i stort sett helt utan tvättbräda, eller gropar. Den som önskar undvika denna kan cykla ut till väg 288 vid Skeberga och sen norrut till Ramhäll. Den finns också några hundra meter grusväg inne i  Vattholma respektive Forsmark.

Karta och GPX-fil

GPX:
normal rutt

OBS att rutten kan uppdateras innan start.
Vägnötter och karta finns i pappersform vid start.

grusväg norr om Jobsby
Österbybruks herrgård